Kundalini Energie

Geschreven op zondag 4 september 2005

 
Homepage
 
Begeleiding
 
Tarieven
 
Transformatie
 
Transformatie
 
Links
 
Contact
 
 

Ze zeggen dat het plotseling ontwaken of vrijkomen van Kundalini energie kan komen door fysieke of psychische trauma. En dat Kundalini een liefdesenergie is. Bij mij kwam die energie vrij tijdens de ontmoeting met mijn soulmate. Voor mij was het een hele heftige shock ontmoeting omdat ik als het ware mezelf ontmoette maar dan in een mannenlichaam. Het was Herkenning, iemand die mijn gelijke was en mijn gedachtegang makkelijk kon volgen. Daar waar psychologen en psychiaters of anderen mij nooit begrepen hebben en konden helpen, daar hielp hij mij moeiteloos verder op weg.

Kundalini schijnt een transformerende kracht energie te zijn. Waarbij je oerkracht omhoog komt en je spiritueel ontwaakt of bewust wordt. Ik kan dit alles wel bevestigen vanuit mijn eigen ervaringen vanaf die Kundalini energie bij mij vrij kwam. Ik wist toen nog niet wat het was wat ik nou steeds zo in mijn lichaam voelde stromen maar begon vanaf dat moment heel hard vooruit te komen wat betreft mijn eigen spirituele groei.

Ik was al ruim 10 jaar bezig met mijn eigen geestelijke ontwikkeling maar bleef ergens toch stilstaan in een stuk verleden wat ik maar niet los kon laten. Ik had jaren lang spirituele boeken verzameld maar begon pas met lezen toen ik mijn soulmate ontmoette en die kundalini energie bij mij ontwaakte. Ik las niet alle boeken, ik heb er misschien 5 of 6 gelezen die ik belangrijk vond en die mij op dat moment inzicht boden in de stukjes waar ik mee bezig was.

Ik begon wel ontieglijk veel spirituele websites te lezen. Die verslond ik gewoon echt, nachten was ik wakker om alles maar te lezen en uit te printen hahaha. Ik begon keihard te werken aan mijn eigen transformatieproces en ging met gigasprongen vooruit. Ik merkte dat ik op afstand kon voelen, ik zag energie, soms kleuren om bomen, ik voerde hele gesprekken op afstand en kon mijn soulmate vaak gewoon bij me voelen al was hij fysiek niet aanwezig.

Ik kreeg meer geloof in mezelf door meer te vertrouwen op mijn Gevoel. Ik ontdekte dat ik mensen wel heel erg goed aanvoelde. Als ik iets voelde dan vroeg ik vaak of het klopte en dat was ook in bijna alle situaties het geval. Juist daardoor versterkte het idee dat ik meer naar mezelf moest leren luisteren en dat het aanvoelen van anderen een gave was ipv een last zoals ik het eigenlijk altijd beleefd had vanuit het onbewust zijn.

Een andere ervaring met Kundalini energie bij mij is dat er een soort hitte vrijkomt in je lichaam. Ik heb dit ook ervaren na mijn Reiki curcus, daarna voelde mijn handpalm altijd heel warm en soms gewoon heet aan. Het voelt echt warm die kundalini energie en soms inderdaad heet, je gaat meer transpireren, je ademhaling wordt zwaarder, je voelt je lichter worden in je hoofd.

Meestal begin ik te trillen over mijn lichaam maar vaak zijn het alleen mijn handen die trillen. In het begin dacht ik nog heel aards dat het gewoon het trillen was door zenuwen, nu weet ik beter hihi. Ik ervaar dit nl keer op keer dat mijn handen gaan trillen als mijn energie gigantisch verhoogt. Het is een vreemde belevenis dat trillen, het is letterlijk trillen naar een hoger bewustzijnsniveau.

Ik kan me herinneren dat ik tijdens die eerste week dat die Kundalini energie vrijkwam, die energie zo ongelooflijk sterk en verhoogd was dat ik me de hele week echt natural high heb gevoeld. Het was zelfs zo heftig dat ik na een week zelfs een spontane uittreding gehad heb. Het was een ontzettende mooie ervaring waar ik even heb mogen proeven van hoe het voelt als je uit je lichaam en in een andere dimensie bent. Het gevoel van uit je lichaam zijn kan je vergelijken met het gevoel van een intens heftige orgasme en dit dan met een miljoen keer vermenigvuldigen. Het voelt echt zalig om uit je lichaam te zijn en met je gedachten daar te zijn waar je wilt zijn, zielen te ontmoeten die je wilt ontmoeten.

Ik heb in het verleden Xtc gebruikt en voelde me daarmee echt alsof ik in de Hemel beland was. Alsof er geen problemen of nare mensen waren, alles en iedereen was mooi en goed, je voelt je mooi, oersterk, het gevoel dat je de hele wereld aankan,je problemen lijken dan ook geen problemen meer, het voelt gewoon hemels. Ik weet dat toen ik te maken kreeg met die Kundalini energie, dat ik de vergelijking maakte met Xtc gebruik. Met een pilletje werd ik gewoon helemaal high in the sky maar nu ontdekte ik dat ik gewoon spontaan high kon worden door iets wat gewoon in mijn lichaam zat.

Het was voor mij een ontzettend heftig moment om te ontdekken dat ik high van mezelf kon worden. Het geeft me een enorm zelfvertrouwen, veel kracht bij de gedachte dat ik mezelf in Extase kan brengen zonder drugs te gebruiken. Als ik me totaal kan ontspannen, heel bewust mijn aandacht richt op die energie, dan kan ik die energie naar mijn hoofd sturen en zodra het mijn hoofd bereikt ervaar ik een gevoel van extase. Ik doe het soms als ik alleen ben, het geeft me een heerlijk rustig, vredig, ontspannen gevoel maar soms als het te heftig is dan kan ik het ook wel heel irritant vinden hihi.

Ik heb ontdekt dat ik bij 2 kennissen van mij soms in trilling verhoogde. Dan begon mijn ademhaling weer zwaarder te worden en gingen mijn handen trillen. Ik denk dat dit komt omdat de ander dan op dezelfde trilling zit als jij, of in de buurt komt van jouw trilling. Helaas heb ik niet mogen ervaren dat anderen die energie vrijelijk voelen bij zichzelf. Ik heb van 2 mannelijke vrienden vernomen dat zij het voelen bij hun zonnevlecht maar dat ze het tegenhielden.

Jammer hoor want je houd iets tegen wat gewoon bij je hoort. Het voelt zo ongelooflijk lekker als je het laat stromen, je krijgt zoveel meer kracht maar ook meer inzicht. Ik denk dat je met het tegenhouden van die energie alleen maar blokkades creeert en dat kan niet de bedoeling zijn. Dan ben je al bezig tegen de stroom in te worstelen ipv met de stroom mee te zwemmen. In mijn ogen ben je dan al bezig je eigen geestelijke ontwikkeling te blokkeren.

Ik ervaar het zo dat hoe meer ik transformeer, hoe hoger mijn trilling wordt. De energie in mijn lichaam verhoogt zich en dat is voor mij heel erg voelbaar. De energie giert en vloeit dan letterlijk door mijn lichaam, alsof je inderdaad een slang van energie door je lichaam voelt bewegen. Het is soms zo heftig, dan voel ik het echt overal, m'n buik, m'n heupen, m'n rug, m'n benen, m'n hoofd, echt overal. Vaak voelde ik het rond mijn zonnevlecht en benen, op het moment dat ik dit aan het typen ben giert het door mijn heupen en benen.

Ik voelde in het begin die energie meer aan de onderkant van mijn rug en mijn onderbuik. Later was het meer voelbaar boven mijn navel en dat is de plaats van de zonnevlecht. In die 2,5 jaar tijd is het steeds meer omhoog getrild. Naar mijn mening beweegt het zich langzaam omhoog naarmate je BewustZijn toeneemt. Van m'n zonnevlecht ging het naar m'n hart, van m'n hart ging het naar een plek tussen mijn hart en keel, van mijn keel ging het naar mijn voorhoofd en vandaar naar mijn kruin chakra en weer terug naar mijn voeten.

Ik heb het eens meegemaakt dat mijn soulmate gewoon op dezelfde bank zat en hij die energie kon voelen. Hij kon door zijn hand voor mijn zonnevlecht te houden, mijn energie en kracht voelen. Wat ik heel apart vond om mee te maken was dat ik merkte dat mijn energie vanuit mijn zonnevlecht zo van zijn hand in zijn eigen lichaam leek te vloeien. Alsof mijn energie zo zijn lichaam in trok. Ik zag hoe zijn trilling verhoogde en hoe hij natural high werd van die energie.

Kundalini energie wordt ook wel Tantra energie genoemd. Dat is sexuele energie en ook daar kan ik deels wel in mee gaan. Want het voelt vaak als iets sexueels aan. Alsof je zin in sex hebt maar toch weet ik dat het dat niet helemaal is. Want het is exact hetzelfde gevoel als wanneer je uit je lichaam treed. Als je uit je lichaam bent dan voelt dat alsof je een orgasme beleeft die nooit overgaat hahaha. Ik moet het verwoorden dus ik vergelijk het met een orgasme om je een soort idee te geven van wat ik bedoel. Het is niet hetzelfde gevoel maar het komt er in de buurt en dan moet je het vermenigvuldigen met een miljoen of meer hihi. Je kan deze energie inderdaad gebruiken tijdens het vrijen, het vrijen zal dan anders zijn dan het aards vrijen.

Bij het aards vrijen is men meer gericht op het lichamelijke, meer gericht op de daad en het orgasme. Vanuit die Tantra Energie ben je meer op een Geestelijke manier bezig, de intimiteit, dat zielscontact. Je kan als je je lichaam goed onder controle hebt, het lichamelijk orgasme uitstellen en zelfs een geestelijk orgasme krijgen. Als je vrijt met iemand zonder sexgericht bezig te zijn, verhoog je ook die kundalini energie.

Je geniet meer en intenser van het liefdesspel. Het is dan ook een heel verschil of je nu de liefde bedrijft of dat je sex hebt uit lust om je behoeftes te bevredigen. Jammer genoeg zijn veel mensen nog TEveel bezig vanuit Lust (aards/denken/ego) ipv Liefde (goddelijk/voelen/ziel). Maar dat is ook niet zo verwonderlijk als je beseft dat veel mensen zichzelf (nog) niet echt kennen of erkennen als liefde. Als je uitzoekt wie je werkelijk bent, bij jezelf thuiskomt, jezelf erkent als Liefde, zal je het verschil ervaren tussen de liefde bedrijven of sex hebben vanuit lust.

Ik weet dat als je vanuit liefde bezig bent en dus niet sexgericht bezig bent, en een lichamelijk orgasme niet het doel is, dat die energie zich verhoogt en het gevoel dus zo heftig kan worden dat je een Geestelijk Orgasme kan krijgen. Ik heb dit wel eens mogen ervaren en ik kan je zeggen daar kan geen enkel aards orgasme tegen op hahaha. Het is echt een ongelooflijk heerlijk gevoel om die energie in je hele lichaam te voelen. Maar het is echt een super hemels gevoel als die energie als een sproeier in je hoofd uit elkaar spat.Ik kan dat met niets vergelijken dus helaas kan ik je niet echt deelgenoot maken van dit heftige gevoel.

Toch maar proberen het te verwoorden? Hoe voelt Kundalini energie aan? Ehhh...het komt dus in de buurt (ver) van het gevoel van een heel heftig en intens orgasme, totale ontspanning. Alsof er inderdaad een slang in je lichaam zit die je van binnen kietelt of streelt als hij zich voortbeweegt. En zodra het je hoofd weet te bereiken voelt het aan als...hoe moet ik dit verwoorden hahaha....bij een aards orgasme denk je misschien aan vuurwerk maar als die energie je hoofd bereikt, voelt het als een Geestelijk orgasme en ik denk dan meer aan een walvis die ademt en bij het uitademen water er uit spuit. Je moet het gewoon zelf ervaren hihi sorry.

Ja, al met al kan ik bevestigen wat je op de vorige pagina gelezen hebt over Kundalini energie. Het is inderdaad mijn ervaring dat het een Transformerende Kracht energie, een zeer krachtige liefdesenergie, een Sexuele energie is. En dat het er voor zorgt dat je spiritueel ontwaakt en bewuster wordt door je eigen Oerkracht te gebruiken. Door Alles voor jezelf te Doen wat Goed voor jou is. Deze Oerkracht zal je helpen daar te komen waar jij wilt zijn.

Ik weet zeker dat ook jij ooit met deze energie zal kennismaken want het zit al heel je leven in je. Het wacht alleen om weer te ontwaken en voor iedereen komt alles op het juiste moment. En dat is als Jij er klaar voor bent om het te ontvangen en die energie leert te waarderen en gebruiken. Het Universum weet wanneer jij er aan toe bent, het zal je geschonken worden op het juiste moment. Geniet er van als het zover is.......

 

Lees hier verder


 

Denk niet aan wat je Ooit Wilt Hebben, maar Geniet van wat je Nu Hebt...